Hvordan blir man med i Anonymous?

Kanskje det er nettopp informasjonen her hos oss som har overbevist deg om at du bør “melde” deg inn i Anonymous? Har kampgløden din våknet? Er du klar for kamp mot sensur, kontroll, undertrykkelse og for åpenhet, ytringsfrihet og demokrati? Vi skal da forsøksvis gi deg noen tips på veien din mot deltagelse i Anonymous! Det er likevel noe du bør være klar over: Du blir ikke “medlem” akkurat på den tradisjonelle måten, du vil ikke motta et medlemskort i posten. Det er jo meningen at du er anonym, ikke sant? At du er en av mange, og ingen? Men, du kan komme i kontakt med Anonymous, med likesinnede og du kan bidra i kampen. Anonymous har ikke en leder, og er bare løst organisert. Det betyr stor frihet for deg; du kan delta når du vil, og fritt ta avstand fra saker eller angrep du ikke identifiserer deg med. Anonymous engasjerer seg nemlig i en rekke ulike saker, for eksempel terror, pedofili, hvalfangst og ISIS, og det er ikke sikkert du er enig i alle sakene. Det er helt greit. Anonymous er altså ikke en vanlig organisasjon, du betaler ikke noen medlemsavgift og det er ikke noe klubbhus. Dersom du støtter grunnprinsippene til Anonymous, er du allerede “inne”. Men selvsagt vil Anonymous at du også skal bidra aktivt. Husk at du ikke kan forvente hverken rikdom eller berømmelse som konsekvens av en deltagelse i Anonymous, fordi alt foregår anonymt.

Må jeg være hacker for å være delta i Anonymous?

Det er ikke underlig dersom dette er det første du lurer på – Anonymous er jo kjent for sin tilstedeværelse nettopp på nett, for sitt utgangspunkt i 4chan og for nettopp hacking. Og likevel er svaret nei, du trenger ikke å være hacker! Du trenger faktisk ikke ha noen datatekniske ferdigheter overhodet. Det er riktig at en del av medlemmene i Anonymous er hacktivister, men noen er også simpelthen aktivister. Det er ikke alt arbeidet Anonymous driver med som krever hacking, og der det er nødvendig vil enkle instruksjoner kunne hjelpe deg å eventuelt delta selv om du ikke er en ekspert. I stor grad, handler Anonymous om å bekjempe tyranni og undertrykkelse, noe som ofte handler om å spre informasjon. Dette er en kamp som krever mange ulike ferdigheter, og du har sikkert noen som kan bli nyttige for Anonymous. Alle kan bidra med noe, og Anonymous er åpent for alle.

Må jeg bryte loven for Anonymous?

Enkelte av aktivitetene til Anonymous innebærer, som du sikkert har oppfattet, sivil ulydighet. Det vil si at man bryter loven fordi man mener saken man kjemper for er mer viktig enn det er å overholde loven. Hacking-angrepene Anonymous er mest kjent for, er reelle lovbrudd. Dersom denne delen av det ikke er noe for deg, kan du likevel støtte Anonymous. Du kan delta i fredelige demonstrasjoner den 5. november når “Million Mask March” arrangeres, og du kan delta i andre lovlige aksjoner. Du kan også spre aktuell informasjon, boikotte aktuelle selskaper og overbevise venner og kjente om det samme.

Hvordan komme i kontakt med Anonymous?

Anonymous benytter allerede eksisterende nettsteder for å ha kontakt med hverandre, spesielt sosiale medier. Du kan finne en facebookside for Anonymous Norge. Du kan søke etter Anonymous eller andre nøkkelord for å finne mer informasjon, men husk at Anonymous “flytter” på seg ofte fordi de blir jaktet på. Det er ikke sikkert det et lett å kontakte andre Anonymous-entusiaster, nettopp fordi de vil forbli anonyme. Enkelte har stolt på seg masken på sosiale medier, mens noen støtter til og med saken under fullt navn.